Termékleírás
De mi is pontosan ez az étel?
Ez egy finom gabonaféle, mely tulajdonképpen egy rostban gazdag búza töret. Törökországban és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, de fogyasztják Dél-Európában, Indiában és egyre gyakrabban hazánkban is.
A búzaszemeket a teljes érés előtt betakarítják, meghántolják, majd párolják és kiszárítják. Sok helyen ezt még napon teszik. A száradás után a szemeket durvára törik. Az előzetes párolásnak köszönhetően a bulgur igen gyorsan megfő, akár leforrázni is elég.
Mit készíts belőle?
Felhaszálhatod köretekhez, főtt ételek, illetve saláták elkészítéséhez is!
Összetevők
előfőzött tört búzaszemek*.
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Felhasználási információk
Kétszeres mennyiségű vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük majd 10 percig állni hagyjuk.