Termékleírás
Összetevők
Extra szűz olívaolaj DOP Bio.
Az Alce Nero Bio extra szűz olívaolajat (OFJ) a Bari megyében termesztett olajbogyók Cima di Bitonto és Coratina fajtáinak keverékéből állítják elő, az OEM specifikációjának megfelelően.
Az Alce Nero Terra di Bari Bitonto DOP bio extra szűz olívaolaja zöldessárga színű, közepesen gyümölcsös aromájú, friss fűszernövényekre és enyhe kesernyés, fűszeres jegyekre emlékeztető; ideális olaj gabonapehelylevesekhez, húsételekhez, grillezett zöldségekhez és bruschettákhoz.
Az olajbogyókat október és január között szüretelik, kézzel, valamint mechanikus eszközök segítségével, hogy minimalizálják a gyümölcs esetleges károsodását. A betakarítást követően az olajbogyókat a présbe küldik, ahol megkezdődik a termelési folyamat, amelynek során hidegsajtolással olajat állítanak elő belőlük.
Mindig arra törekedtünk, hogy garantálni tudjuk és tájékoztassuk biotermékeink tulajdonságait, eredetét, termesztési és feldolgozási módjait.