Termékleírás
A hosszú szemű rizs a főzés során nem tapad össze, pergős marad, így kiváló köret, vagy rizottó készíthető belőle!
Miért érdemes sok rizst fogyasztanod?
A rizs nem véletlenül a második legelterjedtebb növényi eredetű ételünk a búza után. A tányérunkra kerülő fehér rizs több lépésen esik át, míg elnyeri ezt a formáját. Több takaróréteg is fedi a belső fehér rizsszemeket, amiket eltávolítanak vagy lekoptatnak. A koptatás során a tápanyagok egy része ugyan elveszik, ez mégsem kártékony művelet. Ezáltal a korpában található zsírmennyiség is távozik, amelynek köszönhetően a fehér rizs hosszabb ideig eltartható, mint barna testvére. A rizsben található szénhidrát nagy százalékban keményítő, ezen kívül nagy mennyiségű fehérjét, B-, E- és K-vitaminokat, valamint ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz.
Reggelire, ebédre vagy vacsorára az előételektől a desszertekig számos formában elkészítheted! Te hogyan szereted a legjobban?
Összetevők
fehér rizs* , B minőségi osztályú
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.
Felhasználási információk
A tasak tartalmát másfél liter vízben főzve forrástól számítva 12-14 perc után fogyasztható.