Termékleírás
Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.
A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz.
Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani.
Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.
Felhasználása
Hozzáadható reggeli műzlihez, salátákhoz, használhatjuk krémek összetevőjeként vagy péksüteményekhez.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
Kalória (kJ / kcal) 2627 kJ/635 kcal
Fehérje (g / 100g) 29,29 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 2,79 g/1,94 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 55,36 g/4,8 g
Rost (g / 100g) 4,13 g
Nátrium (mg / 100g) 0,03 mg