Bio Kurkuma, őrölt 50 g GreenMark
Bio Kurkuma, őrölt 50 g GreenMark
901 Ft 
766 Ft

Bio Kurkuma, őrölt 50 g GreenMark

Kurkuma – csökkenti a gyulladást, gátolja a tumorképződést.

Gyártó
Akció
15
901 Ft 
766 Ft
Kedvezmény: 15
Megtakarítás 135 Ft
Részletek

Termékleírás

A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A modern orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább a kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és jelenleg is számos kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a szívbetegségek, diabétesz és Alzheimer-kór kezelésében.

Az angol „turmeric” név állítólag a latin terra merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen tisztelik és a termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát.

Összetevők

Kurkuma 100%*
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.

TERMESZTÉSE

A kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják.
Az előző évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből, jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra.

AROMA ÉS ZAMAT

A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának kissé kesernyés az utóíze.

KONYHAI FELHASZNÁLÁSA

Amikor egy recept sáfrányt ír elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára jóval magasabb.
Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is nagyon értékelt.
Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.

ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA

Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl. mustárok, likőrök, vajak színezésében.

TÁROLÁSA

Kis mennyiségben ajánlott vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet.

A KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI

1. Gyulladáscsökkentés
2. Fájdalomcsillapítás
3. Antioxidáns hatás
4. Harc a bőrért és az öregedése ellen
5. Segítheti a sebgyógyulást
6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára
7. Immunerősítés
8. Koleszterinszint optimalizálása

Adatok
Vonalkód
5999562480991
Tömeg
56 g/db
Hasonló termékek