Vérkoleszterin-csökkentő hatású, javítja a vérkeringést és az emésztést. A vörös rizst 800 éve fogyasztják a különböző betegségek kezelése céljából. Tesztek szerint fél év fogyasztás után akár 20%-os koleszterinszint csökkenést érhetünk el.A vörös rizs egyik alkotóeleme, a monakolin K gyakorlatilag természetes, növényi változata az egyik legnagyobb forgalmú koleszterincsökkentő sztatin gyógyszernek.Felhasználása:Nagyon finom jázmin rizzsel vagy barnarizzsel kombinálva, salátákba, húsok mellé köretnek.Főzési idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom (100g-ban)Kalória (kJ / kcal) 1463 kJ/ 349 kcalFehérje (g / 100g) 7,2 gSzénhidrát/Cukor (g / 100g) 74,1 g/ 1,7 gZsír/Telített zsír (g / 100g) 2,2 g/ 0,3 gRost (g / 100g) 3 gNátrium (mg / 100g) 0,4 mg