Termék részletek


Bio alakor alapú sütőferment 100g Naturgold

-16%
Bio alakor alapú sütőferment 100g Naturgold
  • Bio alakor alapú sütőferment 100g Naturgold
580 Ft
Akció: 490 Ft
Kiszerelés:
100 g
Gyártó:
Naturgold
Összetevők:
Bio alakor teljesőrlésű liszt*
Tejsavkultúra
*= ökológiai gazdálkodásból

Az Alakor Sütőferment® lényegében alakor lisztből és vízből készült száraz kovász, melyből víz hozzáadásával egyszerűen és gyorsan aktív kovászt nevelhetünk.
A kovászunkat tovább etethetjük és így akár évekig is kiválóan alkalmas lesz kenyérsütésre. A száraz kovász jó megoldást kínál arra az esetre, ha tönkrement a kovászunk és gyorsan aktív kovászra van szükségünk – mint tudjuk ahhoz, hogy kenyérsütéshez alkalmas friss kovászt neveljünk minimum 7-8 napra van szükségünk-, de arra az esetre is jó megoldást kínál, ha nem akarunk folyamatosan aktív kovászt tartani, etetgetni.

A benne lévő tejsav baktériumok hatására a kenyértészta gyönyörűen megkel, a kenyér ropogós héjú és lukacsos szerkezetű lesz.

A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát.
A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik.

Glutént tartalmaz • Vegán • Laktózmentes • GMO mentes
  • Átlagos tápérték / 100 g

    Energia: 1501kJ / 355 kcal
    Zsír: 2,8 g
    amelyből telített zsírsavak: 0,42 g
    Szénhidrát: 67,7 g
    amelyből cukor: 0,35 g
    Élelmi rost: 6,6 g
    Fehérje: 11,4 g
    Só: <0,005 g
  • Vonalkód
    599988468678_1
    Tömeg
    100 g/db
Webáruház készítés