Termék részletek


Bio alakor alapú sütőferment 100g Naturgold

-16%
Bio alakor alapú sütőferment 100g Naturgold
580 Ft
Akció: 490 Ft
Kiszerelés:
100 g
Gyártó:
Naturgold
Alakor ősbúza alapú SÜTŐFERMENT indító keverék (kovászalap)

Fermentációs (kovászos) alapú sütés - tökéletes aromafejlődés- rugalmas belső szerkezet és ropogós kéregképződés- természetes probiotikum.

Összetétel:
Bio alakor teljesőrlésű liszt*
bio tönkölyliszt*
méz*, só
*Ökológiai gazdálkodásból

Javasolt felhasználás:
Kovász készítéshez: A tasak tartalmát keverje össze 100 ml tiszta vízzel és hagyja állni 24 órát. Ezt követően a kovász azonnal felhasználható bármilyen kovászos alapú sütéshez.
Kenyérsütéshez: A tasak tartalmát 1 kg tetszőleges kenyérsütésre alkalmas liszttel, (1 kg lisztből 2 kenyér kisütését javasoljuk) ca. 15 g sóval, valamint 600-800 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk, majd szobahőmérsékleten egy nagyobb tálban lefedve 24 órán keresztül állni hagyjuk. Másnap formába tesszük a kenyértésztát és előmelegített sütőben készre sütjük a kenyereket (ca. 60 perc 180-220 0C).


Előnyei:
• lerövidíthető az 5-10 napig tartó kovásznevelési időt 1 napra (24 óra)
• nem kell a kovászt etetni, féltve őrizni, mivel bármikor aktiválható
• jó hatással van az emésztésre - tejsavalapú fermentáció
• természetes probiotikum
• kellemes enyhén savanykás aromafejlődés
• alakor- 12000 éve genetikailag módosítatlan ősi gabona; alacsony gliadin szint
• adalékanyagmentes, ízfokozómentes, tartósítószermentes, vegán
  • Átlagos tápérték / 100 g
    Energia :1501kJ / 355 kcal
    Zsír : 2,8 g
    amelyből telített zsírsavak : 0,45 g
    Szénhidrát : 68,1 g
    amelyből cukor : 1 g
    Élelmi rost : 5,7 g
    Fehérje :11,4 g
    Só: 0,005 g
  • Vonalkód
    599988468678_1
    Tömeg
    100 g/db
Webáruház készítés