Termékleírás
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Átlagos tápérték / 100 g
[kJ / kcal] 1430/338
Zsír [g] 2,7
amelyből telített zsírsavak [g] 0,3
Szénhidrát [g] 63,3
amelyből cukor [g] 3,3
Élelmi rost: [g] 8,8 g
Fehérje [g] 10,8
Só [g] 0,0