Termék részletek


Bio kövesmalmi teljesőrlésű tönköly liszt 1kg Naturgold

-15%
Bio kövesmalmi teljesőrlésű tönköly liszt 1kg Naturgold
1 294 Ft
Akció: 1 100 Ft
Kiszerelés:
1 kg
Gyártó:
Naturgold
Db/karton:
10
Mi a tönköly?
A tönkölybúza (Triticum spelta) a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Igénytelensége, betegségekkel szemben mutatott szívóssága és kedvező élettani hatása miatt ismét egyre jobban teret hódít. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően újra nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli. Jól termeszthető organikus, vegyszermentes agrikultúrában.

Miben különleges?
Az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. Kezdőknek különösen ajánlott.

Miért válasszam ezt a lisztet?
Különösen ügyelünk a tönköly megfelelő tárolására, intern és extern laboratóriumaink segítségével bevizsgáljuk a gabonát beltartalomra, vegyszermaradványra, mykotoxinokra és nehézfémekre, hogy garantáltan a legjobb minőségű alapanyagot biztosítsuk az őrléshez. Őrlés előtt frissen hántoljuk a tönkölyt, fémkiválasztón, kőkiválasztón és étkezési tisztítón keresztül. Ezt követően a legutolsó eljárás egy kíméletes polírozás (koptatás) amivel elérjük, hogy a szemeken még fellelhető egyéb szennyeződéseket eltávolítsuk megőrizve a csíra és az értékes korpa részeit. Ezen folyamatok után történik a kíméletes őrlés, melynek eredményeként egy 100% tiszta alapanyagú lisztet tarthat a kezében. Minőségbiztosítási rendszerünk a termőföldtől az asztalig tudja biztosítani a nyomonkövethetőséget!

Felhasználási javaslat:
Kovászos, ill. élesztős kenyerek, pékáruk, kekszek, pizzák készítéséhez.
 • Átlagos tápérték / 100 g
  Energia :1468 kJ / 351 kcal
  Zsír : 1,4 g
  amelyből telített zsírsavak : 0,8 g
  Szénhidrát : 68 g
  amelyből cukor : 0,3 g
  Élelmi rost : 8,4 g
  Fehérje :13,3 g
  Só: 0,005 g
 • Vonalkód
  599988468672
  Tömeg
  1 kg/db
Webáruház készítés