Termék részletek


Bio teljesőrlésű alakor sütőszett 2kg Naturgold

-15%
Bio teljesőrlésű alakor sütőszett 2kg Naturgold
3 412 Ft
Akció: 2 900 Ft
Kiszerelés:
2 kg
Gyártó:
Naturgold
A sütőszett tartalma:
2x 1kg bio alakor teljesőrlésű liszt (kövesmalmi)
2x 100g ferment (kovászalap)
3db sütőforma
3 féle recept

A sütés élménye alakorral, kenyérsütő gép nélkül!
Garantált siker hobbipékeknek akár az élesztős akár kovászos kenyeret szeretne otthon sütni!!

Élesztős kenyér:
Élesztővel 90 perc alatt van egy finom kenyerünk, ebben az esetben friss vagy instant élesztő beszerzése szükséges még a sütéshez! 1 kg liszt felhasználásával 3 kenyér süthető ki.

Recept élesztős kenyérhez:
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval, egy friss élesztővel (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 700 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk megkelni 30 percig. Ha megkelt még egyszer átgyúrjuk, és 3 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 10 percig sütjük 200 0C-on majd ezt követően levesszük a hőfokot 180 0C-ra és további 30 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kovászos kenyér:
A kenyérsütés élesztő nélkül is lehetséges, ebben az esetben egy fantasztikus kovászos kenyerünk lesz 24 órán belül. Csak víz és só hozzáadása szükséges, minden mást, ami a kovászos kenyérsütéshez kell a dobozban megtalálható! 1 kg liszt felhasználásával 2 kenyér süthető ki.

Recept kovászos kenyérhez:
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 700 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 24 órán keresztül. 24 óra elteltével egyszer átgyúrjuk, és 2 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 20 percig sütjük 200-220 0C között, majd ezt követően levesszük a hőfokot 180-200 0C-ra és további 40 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Mi az alakor?
Az alakor a legősibb gabona, a mai modern búza őse. 12.000 éve őrzi genetikai tisztaságát, nem esett át semmilyen nemesítési eljáráson, GMO mentes. Az alakor rendkívüli tulajdonságai lehetővé teszik a vegyszermentes termesztést, rendkívül jó a gyomelnyomó képessége, ezáltal hozzájárul a természet tehermentesítéséhez. A szemek pelyvában fejlődnek, amik védelmet nyújtanak a bennük található szemeknek, így ezek ellenállóbbak a különböző betegségekkel és kártevőkkel szemben.

Miben különleges?
A filigrán megjelenése visszatükröződik az utánozhatatlan ízvilágában, mely enyhén diós jegyeket hordoz magában. A liszt kellemes halványsárgás színét a magas karotinoid (lutein) tartalomnak köszönheti, de többek között bővelkedik különböző esszenciális nyomelemekben is pl. cink, mangán, szelén.

Miért válasszam ezt a sütőszettet?
Akár ajándékba akár mi magunk szeretnénk kipróbálni, egy egyedi élmény részei lehetünk. Adalékmentesen, egyszerű előkészítéssel egy magas értékű friss kenyeret süthet ki otthonában.

Jó tudni!
Az alakorral való sütés egy kis kézügyességet igényel, a hagyományos búzától eltérően más gluténszerkezettel rendelkezik, ami kissé ragadóssá teszi a tésztáját, valamint nagyobb terülékenysége miatt kenyérsütéshez érdemes formát használni.
  • Vonalkód
    599988468671_2
    Tömeg
    2,2 kg/db
Webáruház készítés