Termék részletek


Bio teljesőrlésű tönke sütőszett 2kg Naturgold

-15%
Bio teljesőrlésű tönke sütőszett 2kg Naturgold
3 412 Ft
Akció: 2 900 Ft
Kiszerelés:
2 kg
Gyártó:
Naturgold
A sütőszett tartalma:
2x 1kg bio tönke teljesőrlésű liszt (kövesmalmi)
2x 100g ferment (kovászalap)
3db sütőforma
3 féle recept

A sütés élménye tönkével, kenyérsütő gép nélkül!
Garantált siker hobbipékeknek akár az élesztős akár kovászos kenyeret szeretne otthon sütni!!

Élesztős kenyér:
Élesztővel 90 perc alatt van egy finom kenyerünk, ebben az esetben friss vagy instant élesztő beszerzése szükséges még a sütéshez! 1 kg liszt felhasználásával 3 kenyér süthető ki.

Recept élesztős kenyérhez:
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval, egy friss élesztővel (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 800 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk megkelni 30 percig. Ha megkelt még egyszer átgyúrjuk, és 3 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 10 percig sütjük 200 0C-on majd ezt követően levesszük a hőfokot 180 0C-ra és további 30 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kovászos kenyér:
A kenyérsütés élesztő nélkül is lehetséges, ebben az esetben egy fantasztikus kovászos kenyerünk lesz 24 órán belül. Csak víz és só hozzáadása szükséges, minden mást, ami a kovászos kenyérsütéshez kell a dobozban megtalálható! 1 kg liszt felhasználásával 2 kenyér süthető ki.

Recept kovászos kenyérhez:
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 800 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 24 órán keresztül. 24 óra elteltével egyszer átgyúrjuk, és 2 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 20 percig sütjük 200-220 0C között, majd ezt követően levesszük a hőfokot 180-200 0C-ra és további 40 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Mi a tönke?
A tönkebúza, más néven kétszemű búza az egyik legősibb gabonaféle, melyet már 10 000 éve termeszt az emberiség. Mesterségesen, háziasításokkal és szelekciókkal kifejlesztett faj, kalásza olyan, mint a durumbúzáé. Napjainkra a csupasz kalászú gabonafélék nagyrészt már kiszorították a termelésből, de igénytelensége, betegségekkel szemben mutatott szívóssága és kedvező élettani hatása miatt ismét egyre jobban teret hódít. Jelentőségét tovább növelheti, hogy jól termeszthető organikus, vegyszermentes agrikultúrában.

Miben különleges?
Ízvilága enyhén rozsos, fűszeres jellegű. Magas rost- és antioxidáns-tartalma van. Alacsony glikémiás indexe, erősen laktató mivolta alapján fontos szerepe lehet diétákban, például cukorbetegek esetében.
Miért válasszam ezt a sütőszettet?
Akár ajándékba akár mi magunk szeretnénk kipróbálni, egy egyedi élmény részei lehetünk. Adalékmentesen, egyszerű előkészítéssel egy magas értékű friss kenyeret süthet ki otthonában.

Jó tudni!
A tönke könnyen formázható így kezdő hobbypékeknek jó gyakorlási alapot nyújt az első kenyér elkészítéséhez. Több vizet vesz fel mint más lisztek, így szükséges lehet több víz hozzáadása a dagasztás során.
  • Vonalkód
    599988468680_4
    Tömeg
    2,2 kg/db
Webáruház készítés