Termék részletek


Bio teljesőrlésű tönköly sütőszett 1kg Naturgold

-15%
Bio teljesőrlésű tönköly sütőszett 1kg Naturgold
2 941 Ft
Akció: 2 500 Ft
Kiszerelés:
1 kg
Gyártó:
Naturgold
A sütőszett tartalma:

1kg bio tönköly teljesőrlésű liszt (kövesmalmi)
100g ferment (kovászalap)
3db sütőforma
3 féle recept

A sütés élménye tönköllyel, kenyérsütő gép nélkül!
Garantált siker hobbipékeknek akár az élesztős akár kovászos kenyeret szeretne otthon sütni!!

Élesztős kenyér:
Élesztővel 90 perc alatt van egy finom kenyerünk, ebben az esetben friss vagy instant élesztő beszerzése szükséges még a sütéshez! 1 kg liszt felhasználásával 3 kenyér süthető ki.

Recept élesztős kenyérhez:
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval, egy friss élesztővel (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 750 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk megkelni 30 percig. Ha megkelt még egyszer átgyúrjuk, és 3 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd 10 percig sütjük 200 0C-on majd ezt követően levesszük a hőfokot 180 0C-ra és további 30 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kovászos kenyér:
A kenyérsütés élesztő nélkül is lehetséges, ebben az esetben egy fantasztikus kovászos kenyerünk lesz 24 órán belül. Csak víz és só hozzáadása szükséges, minden mást, ami a kovászos kenyérsütéshez kell a dobozban megtalálható! 1 kg liszt felhasználásával 2 kenyér süthető ki.

Recept kovászos kenyérhez:
Az 1 kg lisztet összekeverjük a 100 g fermenttel, kb. 15 g sóval (ízlés szerint kb. 10 g cukor vagy méz is adható hozzá) majd 750 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk a hozzávalókat. A dagasztás történhet kézzel vagy géppel. Ezt követően a tésztát letakarva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 24 órán keresztül. 24 óra elteltével egyszer átgyúrjuk, és 2 formára elosztjuk a kapott tésztát. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 20 percig sütjük 200-220 0C között, majd ezt követően levesszük a hőfokot 180-200 0C-ra és további 40 perc alatt készre sütjük a kenyereinket. Kenyérrácson hagyjuk kihűlni, ezt követően szeletelhető! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Mi a tönköly?
A tönkölybúza (Triticum spelta) a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig termesztették. Igénytelensége, betegségekkel szemben mutatott szívóssága és kedvező élettani hatása miatt ismét egyre jobban teret hódít. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően újra nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli. Jól termeszthető organikus, vegyszermentes agrikultúrában.

Miben különleges?
Az ősi gabonák közül a legismertebb fajta, mely kellemes diós ízvilágával és könnyű kezelhetőségével lopta be magát az emberek szívébe. Kezdőknek különösen ajánlott.
Miért válasszam ezt a sütőszettet?
Akár ajándékba akár mi magunk szeretnénk kipróbálni, egy egyedi élmény részei lehetünk. Adalékmentesen, egyszerű előkészítéssel egy magas értékű friss kenyeret süthet ki otthonában.

Jó tudni!
A tönköly könnyen formázható így kezdő hobbypékeknek jó gyakorlási alapot nyújt az első kenyér elkészítéséhez.
  • Vonalkód
    599988468683_5
    Tömeg
    1,1 kg/db
Webáruház készítés