Termékleírás
Összetevők
100% kelkáposzta (Brassica oleracea acephala sabellica), 100% minősített bio
Tápérték 100 g termékre
Energia 126kJ/30 kcal; zsír 0g, ebből telített zsírsav 0g; szénhidrát 3g, ebből cukor 2,4g; rost 3g; fehérje 3g; só 0,1g.
Ajánlott csíráztatási mennyiség: 1 evőkanál. Áztatási idő: 6-12 óra. Öblítés: naponta 2x.
Csíráztatási idő: 3-6 nap. Ideális hőmérséklet: 18-22°C.
Nyomokban glutént és mustármagot tartalmazhat.
A Rapunzel Naturkost története a bajorországi Augsburgban, egy farmon kezdődött 45 évvel ezelőtt. Joseph Wilhelm és Jennifer Vermeulen önellátó közösséget és egy kis bioboltot alapított itt, a vállalkozás pedig mára Európa egyik vezető biogyártójává nőtte ki magát.
Ma is büszkén valljuk magunkat családi vállalkozásnak, bár már több, mint 400 alkalmazottunk van. Ahogy honlapunkon írjuk: "a Rapunzel nőtt, de törekvés nem változott - minősített bio, natúr és vegetáriánus ételeket készíteni." Felfogásunk szerint a biogazdálkodás azt jelenti, hogy tevékenységünk során kíméljük a talajt, a növényeket, az állatokat és az embereket is. Valljuk: a Föld és az általa hordozott élet egyedi csoda, amit nem szabad rövid távú üzleti előnyök miatt elkótyavetyélni.
A környezettudatosság, a fenntarthatóság és az energiahatékonyság számunkra természetesen nem csupán szólam. A cég filozófiájának az ökológiai mellett a gazdasági és a társadalmi fenntarthatóság is részét képezi. Támogatjuk az ökológiai vetőmag-nemesítést, de harcolunk a géntechnológia, a mezőgazdaságban a méreganyagok használata és a gyerekmunka ellen. A vállalkozásunk száz százalékban megújuló energiát használ - igaz ez a legau-i központra, ahol a termékeink több, mint felét gyártjuk; illetve a Bad Grönenbach-ban található logisztikai központra is, ahonnan termékeink elindulnak