BLOG

Miért jobb az öko mosó- és tisztítószer?

Miért jobb az öko mosó- és tisztítószer?

Az öko mosó- és tisztítószerek természetes, újratermelődő, nem génmanipulált nyersanyagokból készülnek. Minőségi koncentrátumok kitűnő mosó- és tisztító eredményekkel.

Ezek a  tisztítószerek alapvetően más összetevőkből állnak, mint a hagyományos mosószerek és tisztítószerek.

Csak a tisztító hatáshoz szükséges összetevőket tartalmazzák, nincsenek bennük felesleges töltőanyagok, melyek nem rendelkeznek mosó- vagy tisztító hatással. Mosóaktív anyagaik növényi olajokból és zsírokból származnak.

Nem tartalmaznak a környezetre és az egészségre káros összetevőket, mesterséges illatanyagokat és tartósítószer, foszfát és klór, kőolajszármazékokat, optikai fehérítőt, mely allergiát okozhat.

A bio tisztítószerek kíméletes összetevőik miatt nemcsak a környezettudatos ember számára jelenthetnek megoldást, hanem a bőrbetegségben, ekcémában szenvedők részére is.

Webáruházunkban öko tisztítószerek, valamint baby allergénmentes mosószerek széles választékával találkozhat.

Legyen fontos a családunk egészsége, a saját egészségünk, és természetesen a környezetünk is, amit védünk vele!

 

Az öko tisztítószerek ma már ugyanazt a választékot és kiszerelést vonultatják fel mint a hagyományosak

Természetesen kellően hatékonyak és sok kiszerelésben kaphatóak. A termékek koncentrátumok, tehát kevesebb is elégséges belőlük.

Az Almawin és Klar márka minden egyes termékén megtalálható az ECOGARANTIE logó, mely garantálja a termékek valóban környezet és bőrbarát voltát. Ezen mosószerek és tisztítószerek használatával nem csak bőrünknek, de az élő természetnek is kedvezünk.

Milyen a nem bio mosószer?

Az általános mosószerek legfőbb problémája, hogy gyakran tartalmaznak környezetszennyező és egészségügyi kockázatot jelenthető összetevőket, amelyek akár közvetlenül, de közvetve is káros hatással vannak ránk, és a bőrünkre. Hiszen ezek a termékek a szennyvízzel az élővizekbe is kijutnak.

A mosószerek tisztító hatásáért a felületaktív anyagok a felelősek; ezek a vegyületek képesek elválasztani a ruhaneműktől a zsíros szennyeződéseket. Ezek a kémiai anyagok más néven tenzidek működésének lényege, hogy a vegyületnek van egy vízben és egy zsírban oldódó része. Így tisztítják meg az erős szennyeződéseket, vagyis így segítik elő a zsíros, olajos szennyezők vízben való „feloldását”. 

Mi is a probléma ?

Nagyobb koncentráció esetén bőrirritációt okozhatnak, ami jelentkezhet felnőtteknél és gyermekeknél is egyaránt: kiszárad, kivörösödik, akár begyulladhat is a bőr, lassul a sebgyógyulás is. A csecsemők, gyermekek még érzékenyebbek.

A mosószerek egy része tartósítószereket is tartalmaz; ezek egy része környezeti, illetve egészségügy szempontból kockázatos vegyület. Egyes termékekben úgynevezett parabéneket alkalmaznak a tartósításra, amelyek sajnos befolyásolhatják a hormonrendszerünk működését. 

Ezzel szemben a minősített bio mosószerek, öko termékek:

A mosószerek összetevő listájának értelmezése, értékelése és összehasonlítása amikor a polcok előtt állunk egyáltalán nem könnyű. Hogyan választhatjuk ki a valóban környezetbarát terméket, ami nekünk megfelelő?

Ezeken a termékeken megtalálhatóak a különböző környezetbarát jelölések, fentebb is említett öko cimkék. Ezek a konkrét termék fenntarthatósági jellemzőit tanúsítják, biztosítva a fogyasztó számára azt, hogy ezeket a jellemzőket független szervezet megvizsgálta, ellenőrizte és rendben lévőnek, környezetbarátnak találta. 

A termékeken feltüntetjük az összes összetevőt biztosítva ezzel a vásárlók számára termékeink átláthatóságát: mindenki meggyőződhet, arról mit is tartalmaznak pontosan a termékek.

A bőrgyógyászati vizsgálatok eredményei bizonyítják, hogy az AlmaWin és Klar termékek bőrgyógyászati szempontból kiválóan megfelelnek, és kiemelkedő minőségűek.

A felhasznált mosóaktív anyagokat túlnyomó részt bio gazdálkodásból származó tiszta növényi olajokból, zsírokból vonjuk ki.  Termékeink nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, szintetikus tartósítószereket. A felhasznált illóolajok biogazdálkodásból származnak, rendkívül gyengédek a bőrhöz, ugyanakkor kellemes, finom illatot biztosítanak.

A Klar termékek a nagyon kímélő receptúrának, és a természetes alapanyagoknak köszönhetően kimondottan ideális az érzékeny bőrűeknek, csecsemőknek és gyerekeknek és bőr allergiában szenvedőknek. A felesleges adalék- és illatanyagok kivonásával, a minimumra csökkentettük az allergiakockázatot. Ezért öko mosószereink és tisztítószereink illatallergiában szenvedőknek is jó szívvel ajánlhatóak.

Tehát összefoglalva:

 • BIO gazdálkodásból származó, növényi és ásványi alapanyagokat használunk
 • Ökológiai szempontból kifogástalan gyártási folyamatokat
    alkalmazunk
 • Biológiailag tökéletesen lebomló termékeket készítünk
 • Minimalizáljuk a környezetterhelést
 • Körültekintően választjuk ki az ásványi összetevőket
 • Termékeinkből nem rakódnak le méreganyagok az emberi
    szervezetben
 • Nem folytatunk állatkísérleteket
 • Nem használunk kémiailag előállított hatóanyagokat
 • Nem használunk kőolajszármazékokat
 • Nem használunk genetikailag módosított alapanyagokat
 • Nem alkalmazunk sugárkezelést a termékek fertőtlenítése céljából
 • Nem szennyezzük a vízi életközösségeket
 • Zöld energiát használunk
 • Csökkentjük a CO2 kibocsájtást
 • Egy független bizottság véletlenszerűen és rendszeresen is
    ellenőrzi a gyártás menetét

Webáruházunkban az öko mosó- és tisztítószerek ide kattintva érhetőek el: ALMAWIN