BioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (környezetbarát anyag) Rapunzel
BioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (környezetbarát anyag) Rapunzel
3 125 Ft 
2 969 Ft

BioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (környezetbarát anyag) Rapunzel

Az eszköz egy csíráztató üvegből és egy szűrőfedélből áll.
Kiszerelés
1 db
Gyártó
Rapunzel
5
3 125 Ft 
2 969 Ft
Kedvezmény: 5
Megtakarítás 156 Ft
Részletek

Termékleírás


Anyaga: környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és biszfenolmentes
A bioSnacky Csíráztató üvegedény előnyei:
-környezetbarát anyagból készül,
-könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható,
-maximális fényáteresztő képességű, és tökéletes körülményeket nyújt a termesztéshez.


Csíráztatás menete


Áztatás: A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre, és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
Csíráztatás: Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális hőmérséklete 18-22 °C
Fogyasztás: A csírák alapos öblítés után egyből fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak.
Tisztítás: a csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta vízzel átöblítendő.


Tippek


– A friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható.
– A magból kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely maradjon.
– A megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a levegőáramlást ne korlátozzuk.
– Némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss vagy kifejezetten erős illatú.
– Nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk csíráztató tálat.

Adatok
Vonalkód
4006040170020
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek