Érdekességek, cikkek
2018.05.10 06:37

Milyen napozószert válasszak kisbabámnak?

Napozószer választás kisbabáknak, kisgyermekeknek

Félsz az irritációtól, a leégéstől? - jól teszed!

Egy kisgyerekre sapkát erőltetni, ha nem akarja, nem mindig egyszerű feladat, így biztos hogy szükséged lesz valamilyen fényvédő krémre, naptejre. A hagyományos naptejek nagyon sok kémiai anyagot tartalmaznak, amely káros lehet a gyermeked számára vagy allergiát vált ki. Javasoljuk ezért minden naptejjel előzetesen próbát tenned, hogy elkerüld az allergiás reakciókat. Mert a természetes és bio naptejek használata is okozhatnak allergiát!

Természetes vagy bio naptej növényi összetevője is kiválthat allergiás reakciókat, úgyhogy a naptej próbát kis bőrfelületen soha ne hagyd el!

Mit tudunk az álltalános naptejekről?

A legtöbb naptej néhány apró kémiai összetevővel működik. A fő gond ezekkel, hogy sok közülük hormonkárosító, vagyis befolyásolják a hormonrendszer működését.

A naptejek másik működési módja, hogy ásványok felületetképeznek felületet a bőrön. Ezek egy részével a fő probléma, hogy allergiás reakciókat váltanak ki (pl. a avobenzon vagy mexoryl SX), a másik részével pedig az, hogy belélegezve veszélyesek (pl. titanium-dioxide vagy zinc oxide). Éppen ezért a spray formátumú naptejek esetében kiemelt óvatosság szükséges a belégzés miatt. Kerüld, vagy ellenőrizd alaposan az összetevő listájukat! 

Hány faktoros naptejet válassz a kisbabádnak?

 

Ugye Te is szeretnéd őt biztonságban tudni? Mindannyian így vagyunk ezzel.

Tipikus gondolkodás, hogy biztos ami biztos alapon egy nagyon magas faktorszámot választunk, hogy gyermekünk teljes biztonságban legyen....

Rossz hírem van:

A magas faktorszám is ártalmas lehet! Két okból: a magas faktorszám sokunkat megtéveszt. Ennek használatával tovább engedjük gyermekünket a napon játszani. Másrészt a faktorszám azaz az SPF az UV-B sugárzás elleni védelmet jelöli, azonban az UV-A sugárzással szembeni védelmet nem. Az UV-A sugárzás sokkal mélyebben avatkozik be a bőrünk és a testünk működésébe: hatással van az immunrendszerre, gyorsítja a bőr öregedését illetve növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Sokkal hatásosabb védelmet jelent, ha 50-es vagy ennél magasabb faktorszámú termék helyett  inkább gyakran újrakened a naptejet a gyermekekre!

Naptejek  6 hónap feletti babáknak és gyerekeknek

Statisztikák szerint egy súlyos viszkető, piros leégés gyermekkorban megduplázza az esélyét annak, hogy életes során valamikor bőrrákos tüneteket tapasztaljon. Figyelj oda rá, és tegyél meg mindent a leégés elkerülésére!
Hogyan kerülheted ezt el? 

A legjobb védelem: viseljen sűrűn szövött ruhát, sapkát, kalapot – és kérd meg, hogy erre a bölcsőde, óvoda vagy iskola is figyeljen, hiszen a szünet kezdetéig, bizony gyakran tartózkodhatnak direkt napsütésben.

 

 

Bio naptej babáknak 6 hónapos kor alatt

6 hónapos kor alatt gyermeked bőre még nem készült fel a direkt napsütéssel való találkozásra, még nem termelődött elég melanin, hogy megvédje őt. Ha napon tartózkodtok, akkor sűrűn szövött, de laza ruházatot és sapkát adj rá és csinálj neki árnyékot: a babakocsiban, kis sátorban vagy bármilyen más módon.

6 hónap alatti gyermek esetében ha lehet, kerüld el a fényvédő termékek használatát és inkább gondoskodj arról, hogy ne érje őt direkt napfény.

Ha mégis szükséges, akkor válassz bio terméket, amely nem kémiai, hanem mechanikai védelmet ad.

A kémiai fényvédők  rengeteg káros hatással rendelkeznek, ezért érdemes őket kerülni. A fizikai fényvédők közül csak nem nano összetevőket szerezz be! 

A legjobb bio és természetes naptejek babáknak és gyerekeknek

 

Mechanikai védelem? Mi az?

Egy jó bio és természetes naptej, különösen ha gyerekek részére készült, akkor nem kémiai, hanem mechanikai védelmet tartalmaz:

azaz olyan ásványi részecskéket, amelyek a bőrön visszaverik a napfényt. (és az ásványi összetevők nem nano méretűek). Az általunk válogatott gyerek, vagy gyerekeknek is ajánlott termékek általában ezeket alkalmazzák, kiegészítve természetes anyagokkal, hiszen pl. számos olaj önmagában is fényvédelmet ad.

Ezek a piacon elérhető egyik legjobb bio naptejek gyerekeknek, amelyek nemcsak hormonkárosító fényvédőt, de egyéb káros összetevőt sem tartalmaznak.

 

Webáruházunkban itt találod a gyermekeknek ajánlott fényvédőinkat!

Webáruház készítés