Termék részletek


Szódabikarbóna 2 kg Zöldbolt

-10%
Szódabikarbóna 2 kg Zöldbolt
1 273 Ft
Akció: 1 147 Ft
Kiszerelés:
2 kg
Gyártó:
Zöldbolt
Környezetbarát konyhai és fürdőszobai tisztítószer, valamint szagtalanító.

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) ősidők óta használt természetes tisztítószer.

Felhasználható zsírfoltok, kávé- és teafoltok eltávolítására, edény- és sütőtisztításra, leégett ételmaradékok eltávolítására, csempe, mosdó, WC tisztítására.
 • A szódabikarbóna (NaHCO3) gyengén lúgos, meleg vízben jól oldódó anyag. Jó nedvszívó, zsíroldó és szagtalanító hatású, a környezetre ártalmatlan. Kevésbé lúgos mint a mosószóda, és jobban oldódik a vízben.

  Felhasználás: Készíts tömény, melegvizes oldatot, vagy kis vízzel pépet, majd kend be a tisztítandó felületet, ezután hagyd állni, szükség szerint súrold a felületet. Makacs szennyeződések tisztítására spriccelős flakonban feloldhatjuk, és közvetlenül a felületre fújhatjuk.  A többféle kiszerelés közül a 25 kg-os kiszerelés élelmiszer minőségű!

  A feltüntetett származási ország a szódabikarbóna előállításának országát jelöli. (Ez a lehetséges legközelebbi beszerzési forrás.)
  A készterméket Magyarországon szereljük ki.

  Teljesen GMO-mentes termék!

  Az alapanyag beszerzése és a gyártás során semmilyen génmódosított szervezetet nem használnak fel.*  Néhány további ötlet a szódabikarbóna használatára:
  1. A zsírfoltra öntsünk lobogó forró vizet, azután szórjunk rá száraz szódabikarbónát és súroljuk le.

  2. A friss zsírfoltot szódabikarbónás vízzel töröljük le a bőrkárpitról, majd több réteg nedvszívó papírral itassuk fel a nedvességet.

  3. Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Miután kihűlt, az edényt könnyedén kitisztíthatjuk.

  4. A kávé- és teafoltot nedves szivacsra szórt szódabikarbónával könnyen eltávolíthatjuk.

  5. Rozsdamentes acéledényt szintén tisztíthatunk szódabikarbónával.

  6. A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le.

  7. A hűtőgép tisztításához forró vízben oldott szódabikarbónát használjunk. Ha kis tálkában szódabikarbónát helyezünk a hűtőbe, két tisztítás között is eltünteti a kellemetlen szagokat.

  8. A sütő kitisztításához szódabikarbóna és víz keverékéből készítsünk pasztát, kenjük a még forró sütő belsejére. Amikor megszáradt, tisztítsuk ki forró vízzel és kefével. Végül töröljük ki a sütőt egy púpos kanál szódabikarbóna és egy csésze víz keverékével.

  9. A fürdőszobában a fényes felületeket szódabikarbónával, forró vízzel és erős kefével súroljuk.

  10. A benedvesített vécékagylóba szórjunk szódabikarbónát, majd csutakoljuk ki kefével.

  11. 2-3 liter meleg vízben oldjunk fel egy csésze szódabikarbónát, ezzel mossuk lábunkat.

  12. A szódabikarbóna kitűnő izzadásgátló. Fürdés után még nyirkos bőrünket egy kis pamutdarabra tett szódabikarbónával töröljük át.
 • Vonalkód
  5999884445104
  Tömeg
  2 kg/db
Webáruház készítés