Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre 500 g Naturgold
Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre 500 g Naturgold
882 Ft 
750 Ft

Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre 500 g Naturgold

Összetevők
Bio alakor ősbúza

Őseink tápláléka. Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája.

Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt.

Bátran használjuk köretnek rizs helyett,levesbetétként.

Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.

Kiszerelés
500 g
Gyártó
Naturgold
15
882 Ft 
750 Ft
Kedvezmény: 15
Megtakarítás 132 Ft
Részletek

Termékleírás

Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?

Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.


Átlagos tápérték / 100 g

[kJ / kcal] 1430/338
Zsír [g] 2,7
amelyből telített zsírsavak [g] 0,3
Szénhidrát [g] 63,3
amelyből cukor [g] 3,3
Élelmi rost: [g] 8,8 g
Fehérje [g] 10,8
Só [g] 0,0

Adatok
Vonalkód
599988468646_0
Tömeg
550 g/db
Hasonló termékek