Termék részletek


Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre 500 g Naturgold

-15%
Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre 500 g Naturgold
590 Ft
Akció: 500 Ft
Kiszerelés:
500 g
Gyártó:
Naturgold
Db/karton:
20
Összetevők
Bio alakor ősbúza

Őseink tápláléka. Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája.

Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt.

Bátran használjuk köretnek rizs helyett,levesbetétként.

Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.

Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?

Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
  • Átlagos tápérték / 100 g
    Átlagos energiatartalom
    [kJ / kcal] 1430/338
    Zsír [g] 2,7
    amelyből telített zsírsavak [g] 0,3
    Szénhidrát [g] 63,3
    amelyből cukor [g] 3,3
    Élelmi rost: [g] 8,8 g
    Fehérje [g] 10,8
    Só [g] 0,0
  • Vonalkód
    599988468646_0
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés