BLOG

Cupper teák a méltányos kereskedelem oldalán

Cupper teák a méltányos kereskedelem oldalán

A fair trade lényege, hogy aki tisztességes kereskedelemben vásárol bioteát, az nemcsak a környezet védelmét támogatja, hanem a termelésben közvetlenül részt vevők jobb feltételeit is.

A tea, ami jót tesz a testnek, a léleknek és a természetnek.

A víz után ma már a tea a legtöbbet fogyasztott ital a világon.
A tea szerelmeseinek a Cupper tea azért jó választás, mert nem csak tisztán természetes alapanyagokból, hanem tisztességes kereskedelemben kapható alapanyagokból készülnek.

 

Mitől is biotea valójában?
A biopecsét megszerzéséhez az élelmiszereknek és természetesen a bioteának meg kell felelniük bizonyos követelményeknek. Ennek célja, hogy a tudatosan bioterméket választó emberek valóban ökológiailag előállított termékeket kapjanak.
Az ökológiai gazdálkodás, ahogy azt a Cupper bioteáink gyártói gyakorolják, többek között azt jelenti, hogy:
- nem használnak kémiai-szintetikus peszticideket
- nem használnak könnyen oldódó ásványi műtrágyát
- a talaj, a víz és a levegő védett, így hozzájárul a biológiai sokféleség megőrzéséhez
- a cél a körforgásos gazdaság megteremtése a lehető legzártabb tápanyagciklusokkal
- kerüljük a géntechnológiát

Mindez nem csak a környezetre, hanem az ízre is pozitív hatással van. A biotea íze különösen tiszta, hamisítatlan, ezért finom.

A következő logikus lépés: fair trade biotea
A bio nem feltétlenül jelenti a méltányos kereskedelmet, mert a teatermelők és -szedők, valamint családjaik munka- és életkörülményei nem kötődnek a biopecséthez.
Ám aki meggyőződésből vásárol biot, az általában nem csak a természettel törődik, hanem az emberekkel is. A Cupper fekete- és zöld teáink ezért nemcsak az organikus, hanem a Fairtrade pecséttel is rendelkeznek. Aki tisztességes kereskedelemben vásárol bioteát, az nemcsak a környezet védelmét támogatja, hanem a termelésben közvetlenül részt vevők jobb feltételeit is. A Fairtrade tea azt jelenti, hogy különösen a teatermelő országok kistermelői és dolgozói méltányos bért kapnak, megerősítik jogaikat, javulnak a lakhatási és életkörülmények, és bővíthetők az olyan területek, mint az oktatás és az egészségügy.

A klasszikustól a menőig – a bioteák sokfélesége
Elmúltak azok az idők, amikor a bioteák csak keserű gyógyteaként voltak elérhetők. Természetesen ma is kaphatóak bio minőségi gyógynövényes teák, de a jobb termékismeretnek és az új eljárásoknak köszönhetően ízük már enyhe, lekerekített, összetételük pedig letisztult. Ezáltal a bioteát keserű gyógyszer helyett kellemes ital lesz.

Gyógynövény-, fűszer- és gyümölcstea: növényi erő folyékony formában.
Az olyan gyógynövények mellett, mint az édeskömény, a rozmaring, a kamilla, a citromfű vagy a levendula, olyan fűszerekkel is párosítanak mint például fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával vagy szegfűszeggel. A biogyümölcsteák például almával, citrommal, naranccsal, ribizlivel, eperrel vagy áfonyával, csakúgy, mint a gyógyteák, a legtöbb esetben nem tartalmaznak tealevelet, hanem aszalt gyümölcsökből állnak, amelyeket forró vízzel öntenek le, és így a gyümölcs a friss ízét adja.
A Cupper gyógynövény-, fűszer- és gyümölcsteáinak különlegessége az összes összetevő bio minősége mellett ezek kombinációjában rejlik. Minden bioteánk rendkívüli pillanatot biztosít a kifinomult, de harmonikus összetevőknek köszönhetően.
A „Lovely Liquorice & Mint” teánkhoz például a természetes édesgyökér édességét a frissítő fodormentával kombináljuk, hogy egyedi, testes ízt hozzunk létre. A „Love Me Truly” viszont egy nyugtató és melegítő chai fűszertea. A „Fresh Glow” pedig a fűszeres gyömbér és az elegáns citromfű kombinációja különleges hatású gyümölcsteát hoz létre.

A klasszikus teák: fekete és zöld tea
A teák igazi klasszikusa természetesen a fekete és a zöld tea. Mindkettő ugyanabból a Camellia Sinensis teanövényből származik, amelyet főleg Kínában, Indiában és Srí Lankán termesztenek. A különböző oxidációs fokok határozzák meg, hogy a levelekből fekete vagy zöld tea lesz. Rövid ideig oxidálva zöld tea lesz belőlük, hosszú ideig oxidálva pedig a tealevelek színét zöldről barnás feketére változtatják, így jellegzetes színüket és intenzív ízüket adják. A Cupper zöld és fekete teák bio és tisztességes kereskedelemből származó teák. Kiváló minőségüknek és gyártási technológiájuknak köszönhetően páratlan ízprofillal rendelkeznek.

Bio teák minden alkalomra
A biotea mindig működik, akár a reggeli kávé helyett, akár délután a klasszikus teázáskor vagy lefekvés előtt, vagy csak úgy napközben. Attól függően azonban, hogy a teák tartalmaznak-e koffeint, vagy hogy mely gyógynövények és fűszerek szerepelnek az összetevők listáján, nem minden tea alkalmas a nap minden szakában. A döntés megkönnyítése érdekében a teáink nevei közül néhány jelzi, hogy mikor a legalkalmasabb egy csésze elfogyasztása.
Az „Organic English Breakfast Tea” például bio Assam és Ceylon tea keveréke, koffeint tartalmaz, ezért ideális reggeli italként, akárcsak a „Wonderful Morning” gyógyteát. A „Little Dreamer” egy enyhe gyógytea, amely segít lefekvés előtt ellazulni. A jóga utáni kikapcsolódáshoz kényeztetheti magát például egy csésze „Organic Pure Green Tea”, „Keep Calm” vagy „Zen Balance” teával. Egy órányi hangulatos, meleg időben próbálja ki a „Love Me Truly”, „Be Happy” vagy valamelyik finom gyümölcsteát, mint például a „Fresh Glow” vagy a „Skinni Vanilli”.

 

A Cupper teák mindegyike praktikus, fehérítetlen, műanyag és GMO-mentes teazacskóban, fém kapocs nélkül csomagolt. Ez azt jelenti, hogy minden csészét frissen főzhet, majd a teászsákot egyszerűen a szerves hulladék közé dobhatja.

 

Egészségére!