BLOG

Szeretjük a jó teát. Az ETS tea azonban sokkal több ennél

Szeretjük a jó teát. Az ETS tea azonban sokkal több ennél

Szeretjük, amit csinálunk. Az ellátási láncunkban mindenkivel törődünk. A gazdálkodóktól a szedőkig, a csomagolókon át az üzletekig és a teakedvelőinkig.

Filozófiánk
Szeretjük a jó teát...
...legyen az frissítő, élénkítő, robusztus vagy nyugtató – mindezek a tulajdonságok a tea iránti szeretetünkben egyesülnek.
Szeretjük, amit csinálunk.

A tea azonban sokkal több ennél. Az ellátási láncunkban mindenkivel törődünk. A gazdálkodóktól a szedőkig, a csomagolókon át az üzletekig és a teakedvelőinkig. Nagy jelentőséget tulajdonítunk a kistermelőknek, a biogazdálkodásnak, a fair trade-nek és a fenntarthatóságnak. Nem csak a saját vállalkozásunkra gyakorolt ​​hatása miatt, hanem a jövő generációira is.


“Prajava”
Mindenki, aki részt vesz abban, hogy az „English Tea Shop” teát a magról sok gyártási lépésen keresztül a csészébe hozza, része a Prajáva-nak.

A „prajáva” szingaléz szó, amely közösséget jelent.

Számunkra a közösség eszméje soha nem volt olyan fontos, mint manapság.

 

Filozófiánk tehát a következő:

Minél jobban törődik egy cég a közösségével, annál jobban törődik a közösség egy vállalattal.”


Srí Lankáról Sri Lankára
Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a teljes „English Tea Shop” hozzáadott értéke Srí Lankán maradjon, és kizárólag szingaléz embereket alkalmazzon, a fűszer- és teakertészektől a gyári alkalmazottakig és a csomagolástervezőkig. Csak azokat a fűszereket és gyümölcsöket szerezzük be külföldről, amelyek Srí Lankán nem tudnak megtermelődni.


Minimális árak
Az „English Tea Shop” garantálja, hogy saját minimális árai mindig jóval a Fairtrade minimum és piaci árak felett vannak.


Szállítási szerződések
Kizárólag hosszú távú szállítási szerződést kötünk mennyiségre és árakra vonatkozóan.


Tisztességes üzlet
Megakadályozzuk a gyermekmunkát és a kizsákmányolást. Kiállunk a gazdálkodók megélhetésének kontrollált javítása mellett.


Hitelesség
Pénzügyi segítséget nyújtunk a gazdálkodóknak, tudáscserét és képzést kínálunk, valamint biztosítjuk a termékek nyomon követhetőségét és eredetiségét, valamint az etikai normák betartását.


„Közös értékteremtés” elve szerint járunk el
A gazdálkodási idő egy százalékát fektetjük be a „Közös értékteremtés” elve szerint, hogy kis bio közösségeket fejlesszünk Srí Lankán, gazdálkodókat képezzünk, megértsük a gazdálkodók igényeit és kihívásait, új bionövényeket vezessünk be, és támogassuk a kutatást és fejlesztést. Különlegesség az is, hogy minden céges döntés csak az alkalmazottakkal együtt születik.

Az árbevétel egy százalékát fordítjuk a helyi vállalkozások gazdasági, társadalmi és ökológiai feltételeinek továbbfejlesztésére, a mezőgazdasági közösségek bio- és fair trade tanúsítási költségeinek fedezésére, a gépesítés (komposztáló üzemek, gépek és berendezések) elősegítésére, az üresjáratok csökkentésére, illetve utána a betakarítás csökkentése, vetőmag vásárlása a gazdálkodók számára, az ökológiai gazdálkodás kiterjesztése, valamint a környezetvédelmi (méhészet, talaj- és vízgazdálkodás stb.) és szociális projektek (közösségi központok, iskolafejlesztés) elősegítése.

 

 

Energia és környezetvédelem
Az „English Tea Shop” 2018-ban már nyolc százalékkal csökkentette a nem megújuló energia mennyiségét, 2019-ben pedig további tíz százalékos csökkentést tervez. Jelenleg az English Tea Shop által kínált termékek több mint 80 százaléka komposztálható vagy újrafelhasználható és újrahasznosítható. A cél ennek további öt százalékos növelése az előző évhez képest.

Összességében az „English Tea Shop” tervei szerint 2022-re teljesen klímasemleges gyártóüzemmé válik. Csomagolásunk „műanyagmentes” tanúsítvánnyal rendelkezik, és FSC-tanúsítvánnyal rendelkező hengerművektől és nyomdáktól származik.

 

Tisztességes üzlet
A Fairtrade szabványok azok a szabályok, amelyeket a kisgazdálkodó szervezeteknek, ültetvényeknek és cégeknek be kell tartaniuk a teljes értéklánc mentén, és meg kell változtatniuk a kereskedelmet. Társadalmi, ökológiai és gazdasági kritériumokat tartalmaznak a termelői szervezetek fenntartható fejlődésének biztosítására a fejlődő és feltörekvő országokban.

Minden termékünk fair trade. Egyes teáink, amelyek esetében a gazdák csatlakoztak a Fairtrade tanúsítványhoz, a hivatalos Fairtrade logót is viselik.


Az English Tea Shop rendelkezik a B Corp tanúsítvánnyal
Az English Tea Shop 2010-es megalapítása óta az a célunk, hogy minden tevékenységünkkel hozzáadott értéket teremtsünk az emberek és a környezet számára.

A B Corp Movementben egyesített vállalatok ugyanezt a megközelítést alkalmazzák. Világszerte több mint 5000 minősített B vállalat működik, amelyek aktívan támogatják a fenntartható, társadalmi és igazságos jövőt. Most mi is részesei vagyunk!


Slow Food 2023
Naponta háromszor, minden étkezésnél messzemenő következményekkel járó döntéseket hozunk. Élelmiszerünk elválaszthatatlanul kapcsolódik a politikához, a gazdasághoz, a társadalomhoz, a kultúrához, a tudáshoz, a mezőgazdasághoz, az egészséghez és a környezethez.

Ezért a Slow Food filozófiája szerint ételünknek jónak, tisztának és tisztességesnek kell lennie.

 


ÖKO minőség
Minden termékünk bio minősítéssel rendelkezik. A legmagasabb minőségi szabványok az English Tea Shop összes teájánál adottak. Termékeink eredetét a bioalapanyagok teljes körű eredetigazolása folyamatosan igazolja. Az EU bioszabályozásának végrehajtását az ökológiai ellenőrző szervek folyamatosan ellenőrzik és biztosítják.


Vegán összetevők
Teáink a „VegeCert” által vegán terméknek minősülnek. Mert sem a tej, sem az állati zsírok nem tartoznak egy klasszikus angol prémium teakeverékhez.

Aki vegán életmódot folytat, vagy például tejintoleranciában szenved, az gyorsan megtalálja nálunk, amit keres. Az English Tea Shop összes teája bio, vegán és gluténmentes.