BLOG

Alce Nero biogazdálkodás 1978 óta

Alce Nero biogazdálkodás 1978 óta

Felfogásunk szerint a "jót enni" azt is jelenti, hogy közben vigyázol a környezetedre és saját magadra. Ezért bioélelmiszereket kínálunk, melyek elkészítése során csak saját recepteket, illetve a saját beszállítói láncból származó alapanyagot használunk fel.

Gazdálkodók és feldolgozók vagyunk

Biogazdálkodók és -feldolgozók vagyunk, akik 1978 óta dolgoznak azon, hogy ízletes ételeket állítsanak elő , amelyek a földet és annak termékenységét tiszteletben tartó gazdálkodási gyakorlatok eredményei. Több mint 1000 olaszországi és több mint 10 000 kis családi gazdaságot tömörítünk Közép- és Dél-Amerikában.

 

Több mint 40 éve a biogazdálkodást választjuk , ápolva a növényünk és lakói közötti kényes egyensúlyt: ezért döntöttünk úgy, hogy olyan élelmiszereket állítunk elő, amelyek mindkettőjüknek jók. Olyan termékek, amelyeket szintetikus vegyszerek használata nélkül termesztett alapanyagokból készítünk , a legmodernebb agronómiai kapacitásoknak köszönhetően , a föld és a művelő emberek legnagyobb tiszteletben tartásával. Olyan technikákkal feldolgozott termékek , amelyek védik és kiemelik összetevőink tulajdonságait , többek között a mindig rövid és egyszerű , tartósítószer- és adalékanyagmentes összetevőlistának köszönhetően .

 

Egyszerű , mindennapi ételeket kínálunk , amelyek nem feledkeztek meg az ízekről , az asztal körüli összegyűlés és a megosztás öröméről. Ma körülbelül 400 termékkel rendelkezünk : tésztafélék , rizs , paradicsompüré és -pép , zöldségek , hüvelyesek és pürésített levesek , kekszek és gyümölcslevek , lekvárok és méz , növényi alapú italok és különféle bébiételek csecsemőknek. Ezenkívül friss termékek , többek között gyümölcsök , zöldségek , "Haymeik STG" joghurtok és levesek is kaphatók , valamint fagylaltok , fagylaltok és Latin-Amerikából származó bio Fairtrade termékek: kávé , csokoládé , kakaó , barna cukor , basmati rizs és tea.

 

1978 óta vagyunk a piac meghatározó szereplői

Történetünk a 70-es években kezdődött. A változás , a felelősség és az innováció története. Az Emilia Romagna régióban található Conapi (az 1984-ben az egykori Cooperativa Apistica Valle dell'Idice által alapított Nemzeti Méhészek Szövetsége) és a Marche régióban alapított Alce Nero Szövetkezet találkozásának története . Mindkettőt ugyanaz a küldetés egyesíti: a Föld , a föld, mint élő , termékeny szervezet iránti erős felelősségtudat , valamint az ökológiai gazdálkodás gondolata , mint az emberek élelmének és táplálékának a mezőgazdasági és környezeti gyakorlata.

 

Abban az időben még nem volt törvény, amely szabályozta volna az ökológiai gazdálkodást. Alce Nero jellegzetes hanggá vált a piacon , szembeszállva minden trenddel. Ezt fejezi ki logónk is. A Fekete Helk , a Sioux Oglala törzs spirituális vezetője az ellenkező irányba lovagol, nagy erővel viszi üzenetét más földekre , határokon és korlátokon túlra , mert új és innovatív víziók mindig lehetségesek.

 

Ehhez a perspektívához híven mindig is azon dolgoztunk, hogy megszabadítsuk a földet a mérgektől , megőrizzük a biológiai sokféleséget, és tiszteletben tartsuk a Földet és lakóit. Eltökélten és felelősségteljesen cselekszünk , és értéket adunk azoknak az arcoknak és földeknek, amelyek továbbra is formálják ezt a közös történelmet.
Tagjaink, gazdálkodói ennek a változásnak az úttörői és élelmiszereink elsődleges értelmezői. 1978-ban úgy döntöttünk, hogy teljes élelmiszerláncként működünk : kiválasztjuk a földet , az embereket és az alapanyagokat, hogy a szántóföldtől az éléskamráig ápoljuk projektünket.

 

Úgy döntöttünk, hogy mindig megújulunk. Nyitott vállalkozás vagyunk. Kalandunknak köszönhetően mára Olaszországban is működünk, ahol több mint 10 000 hektáron ökológiai gazdálkodásra álltunk át, és ez a terület folyamatosan növekszik.

 

Webáruházunkban a termékek a blog képeire vagy ide kattintva érhetőek el: ALCE NERO