BLOG

Gabonahéj párnák az élet ezernyi területére

Gabonahéj párnák az élet ezernyi területére

Mi a különbség a töltetek között? Hogyan döntsek, hogy az alvástípusomnak legmegfelelőbb párnát válasszam?

A párnaválasztás kérdése egyénfüggő, minden alvópárnánk egyaránt alkalmas has-, hát- és oldalfekvéshez. Bármelyik töltet kiváló a nyak- és a gerinc megfelelő alátámasztására.Aki az ölelgethető, puhább párnákat kedveli, annak a Comfort memory foam párnákat ajánljuk.

Akinek azonban fontosabb, hogy a gerince megfelelő pozícióban, alátámasztva, stabil pozícióban legyen az éjszaka során, annak a tönköly- vagy hajdinahéj töltetetű párnákat javasoljuk.

 

Mi a különbség a Basic, Premium és Luxury a között?
A töltőanyagok tekintetében mindhárom verziónál ugyanazokat a tölteteket használjuk, viszont az anyagok igencsak eltérőek.

A Basic kollekcióhoz szanforizált fehér 100% pamutot használunk.

A Prémium kollekció a tartósság jegyében született. Anyaguk sávolyszövéses 100% pamut angin, ami a sűrűségéből adódóan rendkívül strapabíró, nem nyúlik el, és nem engedi a gabonahéjat sem kibújni a szálak közül, ezért az ebből készült termékek nagyon tartósak.

A Luxury kollekciót a maximális kényelem elérése ihlette, így a sávolyszövéses 100% pamut angint, ami a legtartósabb textil a párna gyártásban, steppeléssel béleltük. Ezzel elértük, hogy a gabonahéjak mozgása halk, a darabossága komfortos lett, a stabilitás tartása pedig a legjobb.

 

Ha juhéj párnát választok, melegíteni fog alvás közben?
Nem fog melegíteni, hiszen a gyapjú köztudottan jól vezeti a hőt lanolin tartalmának köszönhetően. A merino gyapjú a legtermészetesebb hőszabályozó.

A Juhéj párna a merino gyapjú fantasztikus tulajdonságait kombinálja a gabonahéj levegőáteresztő, jól szellőző tulajdonságával, így biztosítja a tökéletes és kényelmes alvási hőmérsékletet. Bár a gyapjú ránézésre meleg érzetet kelt bennünk, alvás közben nem melegszik túl.

Ha sok a töltet, vagy éppen kevés a párnában mit tudok tenni?
Párnáink alvásszakértővel konzultálva a lehető legideálisabb töltetmagasságra vannak beállítva. Ha soknak találja, akkor a belső töltet a cipzáron keresztül eltávolítható. 0,5 kilogrammos kiszerelésben bármikor vásárolható tőlünk utántöltő, mellyel könnyedén növelhető a párna magassága.

A gabonahéj töltet a ránehezedő súly hatására természetesen használat során morzsolódhat, ezért a töltet cseréjét 2 évente ajánljuk.

Hogyan tisztítható?
A párna egyben nem mosható. A töltőanyag eltávolítása után a párna huzat 40 fokban mosható. Ezzel egyidejűleg a töltet szellőztetése, átszitálása javasolt.

Nem támadja meg élősködő a párnámat, hiszen mag a belső töltete?
A gabonahéj párnák belső töltete nem mag, a gabonának kizárólag a tisztított pelyvája van a párnába töltve, melyben semmilyen élősködő nem talál tápanyagot magának.
Ha úgy gondolja, hogy a lakásában moly, vagy hasonló gabona illatot kedvelő rovar van, akkor használjon levendula illatpárnát.

Allergiások is használhatják?
A PRANA-Design termékei kizárólag tisztított gabonahéjat tartalmaznak, viszont a leggondosabb tisztító eljárás mellett is tartalmazhat minimális pollent és port. Azok, akik kifejezetten tudják, hogy erőteljes allergiásak, ajánljuk a gabonahéj töltet - cipzáron való eltávolítása után - mosózsákban való átöblítését kézmeleg folyóvízben.

 

Ülőpárnák közül a félhold vagy a kerek ülő a jobb választás?
Mindkét forma kiváló választás lehet. Az általánosabb és elterjedtebb a kerek meditációs ülőpárna. Itt lehetőség van a párna egész felületét használva is ülni, illetve ugyanúgy kizárólag a csípő megtámasztására is alkalmas.
Ez a párna méretileg kicsit nagyobb, mint a félhold, ezáltal férfiaknak megfelelőbb választás.
A félhold ülőpárna utazáskor kényelmesebb, hiszen kisebb, azonban az ülés szempontjából egy kicsit „haladóbb verzió”, mint a kerek ülőpárna.

Milyen töltet ajánlott ülőpárnához?
A meditációs ülőpárnák és jógahengerek legkiválóbb töltőanyaga a tönkölyhéj és a hajdinahéj. Ezen töltetek mindegyike stabilan alátámasztja a csípőt, emellett jól formálható és kifejezetten tartós töltet.

Miért fontos külső huzatot vásárolni?
Párnáinkhoz – alvó és meditációs ülőpárnák - mindenképpen javasoljuk a külső huzat használatát, mert ez a különleges töltőanyag – gabonahéj – nem engedi meg az egész párna egyszerre történő mosását, ezért ha külső huzat nélkül használnánk, ki-és be kellene töltenünk belőle a töltőanyagot. Továbbá külső huzattal használva a párna élettartalma is megnő.

Milyen kiegészítőket találok még ettől a termékcsaládtól?

Rengeteg szebbnél szebb huzatot, gabonahéj utántöltőket. Speciális párnákat, mint pl. nyak, henger vagy szempárna. A jógázás szerelmeseinek jógahengereket és matracokat.

 

Webáruházunkban a Prána Párna teljes kollekciója ide kattintva érhető el: PÁRNA