Termék részletek


30x40 cm Tönköly párna Prána Párna

-10%
30x40 cm Tönköly párna Prána Párna
5 017 Ft
Akció: 4 520 Ft
Gyártó:
Prána Párna

Tönköly párna a pihentető alváshoz

Tönköly párna használatát kiknek ajánljuk?

Has, hát és oldalfekvéshez gyerekeknek, utazópárnának és kispárnát kedvelő felnőtteknek.

A tönköly jótékony hatása fáradékonyság, kimerültség esetén ugyanúgy kimutatható, mint az izületi és menstruációs fájdalmak esetén. A tönkölynek rengeteg jótékonysági van alvászavarok esetén is, és sok kimutatható pozitív hatása a nyak, váll és hátizmok fájdalmainak a csökkentésében.

 

De hogyan is fejti ki fájdalom csillapító hatását a tönköly? A tönkölyhéj 90% kovasavból áll, ami behatol a kötőszöveteinkbe, és ezáltal éri el a gyulladás csökkentő hatást.  


Tönköly párnánk töltete: Tönkölyhéj (tönkölybúza pelyvája) 100% pamut anginban + ajándék 100 g tönkölyhéj utántöltő
Mérete: 30x40cm, vastagsága: kb.: 7 cm (Figyelem! A megadott méret a töltet nélküli angin anyag mérete.)

 

Tönköly párna az egészséges választás!


Miért válssz tönköly töltetű párnát?

Jól formázható párna az alvás minden igényéhez, ideális alátámasztást nyújt a nyaknak és a fejnek.
Jól szellőzik, nem melegszik túl, 
Görcsoldó, regeneráló hatású,

Jól alátámasztják a testet, ezáltal biztosítják hogy ellazítják az izomzatot bármilyen pózban.
A húzózár segítségével beállítható a kényelemnek megfelelő töltésmagasság is a megfelelő kényelemhez.
Figyelem! Az alaptermék nem tartalmaz külső párnahuzatot.

 

Tönköly párna kínálatunkban különböző méreteket is találnak webáruházunkban. 

A méretet kiválasztásakor érdemes figyelni arra, hogy gyermek vagy felnőtt használja-e, arra hogy kispárna vagy nagyobb méretű alvópárnára van-e szükség.

Illetve ha nem az egészséges alvás a cél, hanem valamelyik jótékony hatását szeretnénk kihasználni. Pl izületi problémákra, vagy menstruációs fájdalmak enyhítésére.

 

Alap párnánkat huzat nélkül szállítjuk, de különböző szín kíválatban huzatok sokszínűségét találják áruházunkban a párnához. Ezt a higéniás használathoz javasoljuk. Válasszon a gyermek kedvére, vagy az ágyhuzat mintájához igazodva!

Tisztítása sütőben vagy mélyhűtőben történik. A tisztítás részleteiről a részletes tájékoztatóban találhat utasításokat és tippeket.

 

Érdekességek a tönköly párnáról: Nem bizonyított feljegyzések szerint a tönkölyhéj semlegesíti a napközben felvett káros rezgéseket, amit a mobiltelefonok és pl. a mikrohullámú sütők bocsátanak ki magukból. 

 • ∙ A tönkölyhéj párna használat után nyitott ablaknál, vagy akár a napon is szellőztethető
  ∙ Figyelem! Az angin anyag avatatlan, csak kéz meleg vízben tisztítható!
  ∙ Gondos ápolás mellett is javasoljuk a párna 2-4 évenkénti cseréjét, frissítését
  ∙ A tisztított héj is tartalmazhat nyomokban pollent és port
  ∙ A párna 50˚C –on 15-30 percig sütőben, vagy 8 órát mélyhűtőben tartva fertőtleníthető. (A mélyhűtőbe kizárólag zacskóba téve tehető, az esetleges átnedvesedés miatt.)
  ∙ A tönkölyhéj a huzatával együtt nem mosható! A héj (kivéve a huzatból) mosóhálóban adagonként kéz meleg vízzel átöblíthető. Ezután a vizes héjat gondosan szét kell teríteni, és egy jól szellőző helyen kell szárítani.
  A Tönkölyhéjról bővebben:
  A tönkölybúzának* még a pelyvája (héja) is őrzi a nap erejét, gyógyhatását pedig annak köszönheti, hogy 90%-ban kovasavból áll. A kovasav, mint vízkötésű szilíciumdioxid, a pelyva száradása következtében leválik és a kötőszövetekbe behatolva kerül szervezetünkbe, kifejtve görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatását. A tönkölyhéjjal töltött párna így kiváló segítség a nyak és vállizmok fájdalmakor, az ebből kialakuló migrén enyhítésére, az ízületi fájdalmak csökkentésére és az emiatti alvászavarok esetén. (A kovasav kipárolgása kb. 2-3 évig tart) A tönkölyhéj levegős, könnyű, mégis stabil töltést ad, tehermentesíti a nyakizmokat, így tökéletesíti az agyi vérellátást. A gabonahéj töltet jól átszellőzik, nem melegszik túl, így izzadós típusoknak is kiváló választás. A héjak mindenféle testhelyzethez kiválóan tudnak alkalmazkodni. Jól alátámasztják a testet, így ellazítják az izomzatot bármilyen pozícióban. A tönkölypelyva tulajdonságainak köszönhetően, a tönkölyhéjjal töltött párna használata segítséget nyújthat fáradékonyság, kimerültség, gyenge koncentrációs képesség, migrén, alvászavarok, izom-, és ízületi fájdalmak, gyulladásos nyaki fájdalmak, menstruációs és szülés utáni fájdalmak, valamint nagyobb betegség utáni regeneráció esetén. Tudományosan nem bizonyított tapasztalati feljegyzések szerint a tönkölyhéj semlegesíti a napközben felvett káros rezgéseket (mobiltelefon mikrohullámú sütő..) A gabonahéj töltet gyengéd masszírozással, halk zizegéssel a természetet varázsolja körénk, ahol testünk és lelkünk egyaránt megpihenhet így teszi az alvást tökéletesen nyugodttá, pihentetővé.

  * A tönkölybúza az egyik legősibb gabonafajta, a Kárpát-medencében nyolcezer éve terem. Bingeni Szent Hildegard (1098-1179) rupertsbergi apátnő, látnok és gyógyító az egyik legfontosabb tápláléknak tartotta. (Hildegard korának művelt gyermeke volt; kolostorban nevelkedett, ahol elsajátította az írást, olvasást, zenélést, tanult festészetet, Biblia-ismeretet, különböző nyelveket. Intenzíven foglalkozott gyógyítással, és sikeres gyógyításainak hírére egész Európából jöttek hozzá a betegek.) A kutatások azóta kimutatták, hogy a tönkölybúza több mint 40 olyan ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek bázikusak, könnyen felszívódnak, ezáltal semlegesítik a savas folyamatokat, megelőzvén ezzel az önagressziót és a gyulladásokat. Ezenfelül a tönkölybúza tiocianátot is tartalmaz, amely természetes antibiotikum és megtalálható az összes testnedvben (az anyatejtől kezdve a nyálon át a könnyig).

  Angin:
  ∙ 100% pamut, sűrű szövésű, mégis jól szellőzik
  ∙ Ebbe az anyagba van töltve a tönkölyhéj, de nem helyettesíti a külső huzatot

 • Vonalkód
  5999567800145
  Tömeg
  700 g/db
Webáruház készítés