BLOG

Egészséges desszertek - Bio süti receptek

Egészséges desszertek - Bio süti receptek

Egészséges és finom desszertek a Hecsedli biosüti és Dávid Petra személyi edző-életmódtanácsadó receptjeivel, a GreenMark Organic termékeiből. Az egészséges étel a jó minőségű alapanyagokkal kezdődik!

Banános-csokis keksz
Az összetevőket kimérjük és alaposan összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőlük, amit tetszőleges átmérőjűre lapítunk ki.
180 0C- on 20-25 percig sütjük.
Hozzávalók:
10 dkg bio mogyoró darálva (GreenMark)
8 dkg bio kókuszliszt (GreenMark)
8 dkg bio nádcukor (GreenMark)
5 dkg bio kakaópor (GreenMark)
5 dkg bio vaj/bio margarin
1 db kisebb bio banán
3 dkg bio étcsokoládé
1 kk. szódabikarbóna

 

Gyömbéres-diós pite
Az omlós tésztához a lisztet, a nádcukrot, fahéjat összemorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. A tejfölt érdemes fokozatosan, kanalanként hozzágyúrni a tésztához, ugyanis csak annyi kell bele, amennyitől össze fog állni a tészta. A tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd óvatosan beleigazítjuk a kb. 24 cm átmérőjű piteformába. A tésztát megkenjük a szilvalekvárral. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a nádcukorral és a tojás sárgájával. A tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diósrészbe. A diós tölteléket szétterítjük a lekvárral már megkent tésztán.
A pitét 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Hozzávalók az omlós tésztához:
25 dkg bio tönkölyliszt
8 dkg bio margarin/bio vaj
8 dkg bio nádcukor (GreenMark)
1 db bio tojás
kb. 3 ek. bio tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
12 dkg bio dió vagy mogyoró darálva (GreenMark)
8 dkg bio nádcukor (GreenMark)
2 db bio tojás
1 tk őrölt bio fahéj (GreenMark)
1kk őrölt bio gyömbér (GreenMark)
kb. 3-4 ek. bio szilvalekvár

 

Karácsonyi gyümölcskenyér
A mandulát, mogyorót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. Egy jó nagy tálban habosra keverjük a vajat/margarint a nádcukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat. Ezután óvatosan hozzászitáljuk a lisztet, végül az apróra vágott magokat és aszalványokat keverjük a masszához.
A zsiradékkal kikent formákba simítjuk a masszát.
180 0C- on 50-60 percig sütjük.
Hozzávalók:
10 dkg bio mandula (GreenMark)
10 dkg bio mogyoró (GreenMark)
15 dkg bio mazsola (GreenMark)
20 dkg bio aszalt datolya (GreenMark)
15 dkg bio aszalt füge (GreenMark)
5 dkg bio kandírozott citromhéj (GreenMark)
5 dkg bio kandírozott narancshéj (GreenMark)
40 dkg bio tönkölyliszt
40 dkg bio vaj/bio margarin
40 dkg bio nádcukor (GreenMark)
1 kk. szódabikarbóna
8 db bio tojás

 

Karácsonyi almásdiós sütemény
Diót ledaráljuk, finomabb, ha sütőben kissé megpirítjuk előtte. A tojásokat felverjük cukorral, majd ehhez a tojáshabhoz keverjük a diót, a rizslisztet, a fűszereket, a szódabikarbónát, majd végül a reszelt almát. A masszát 24 cm-es tortaformába vagy 20 x 30-as tepsibe öntjük, ezeket érdemes zsiradékkal kikenni vagy sütőpapírral bélelni.
180 0C-on 30-40 percig sütjük.
Hozzávalók:
3 db egész bio tojás
20 dkg bio dió (GreenMark)
40 dkg reszelt bio alma
10 dkg bio teljes kiőrlésű rizsliszt (GreenMark)
15 dkg bio nádcukor (GreenMark)
2 kk. bio őrölt fahéj (GreenMark)
1 kk. szódabikarbóna
csipet só
díszítés: alma chips, dió

 

Kókuszgolyó
Az összes hozzávalót kimérjük és jól összegyúrjuk. Érdemes hűtőben dermedni hagyni 1-2 órát. Golyókat formázunk belőle, majd kókusz reszelékbe hempergetjük.
Hozzávalók:
50 dkg darált bio keksz
10 dkg bio margarin/bio vaj
20 dkg bio nádcukor (GreenMark)
1 db bio narancs reszelt héja
1 kk. bio őrölt fahéj (GreenMark)
2 ek. bio kakaópor (GreenMark)
kb. 6 - 7 ek bio szilvalekvár (állagtól függően)
bio kókuszreszelék (GreenMark)

 

Narancsos dupla csokis pite
Az omlós tésztához a lisztet, a nádcukrot, a fahéjat összemorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. A tejfölt érdemes fokozatosan, kanalanként hozzágyúrni a tésztához, ugyanis csak annyi kell bele, amennyitől össze fog állni a tészta. Tésztát kinyújtjuk és pite formába helyezzük, megsütjük.
Töltelékeket elkészítjük: a fehér csokit a tejszínben felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd amikor besűrűsödött a pite tésztára öntjük. Mikor megszilárdult ráöntjük az étcsokoládés krémet is, melyet felolvasztunk a tejszínben, hozzáadjuk a cukrot és a kandírozott narancshéjat.
A pitét 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Hozzávalók:
Omlós tésztához:
25 dkg bio tönkölyliszt
8 dkg bio margarin/bio vaj
8 dkg bio nádcukor (GreenMark)
1 db bio tojás
kb. 3 ek. bio tejföl
Fehér csokis töltelékhez:
15 dkg bio fehér csokoládé
10 dkg bio tejszín
Étcsokoládés narancsos töltelékhez:
15 dkg bio étcsokoládé
15 dkg bio tejszín
10 dkg bio kandírozott narancs (GreenMark)
3 dkg bio nádcukor (GreenMark)

 

Narancsos-diós linzer
A lisztet egy tálba tesszük, és a vajat/margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk vaníliás cukrot, porcukrot, majd a két egész tojást. 1-2 órát a hűtőben érdemes pihentetni. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és tetszőleges alakú szaggatóval formákat készítünk belőle.
Sütőben 8-10 perc alatt kisütjük, majd lekvárral megtöltjük.
Hozzávalók:
50 dkg bio tönkölyliszt
20 dkg bio porcukor nádcukorból (GreenMark)
20 dkg bio vaj/bio margarin
1 csomag bio vaníliás cukor
2 db egész bio tojás
10 dkg bio kandírozott narancshéj (GreenMark)
15 dkg bio dió (GreenMark) – darálva
szinte bármilyen bio gyümölcsből készült lekvár a sütemények megkenéséhez.

 

Mascarponés répatorta
A cukrot és a tojásokat habosra keverjük. A darált magokat, a kókuszlisztet, szódabikarbónát összekeverjük, majd a felvert tojáshoz adagoljuk óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze a tojáshab. Majd a reszelt répát keverjük a masszához. Kikent tortaformába öntjük, és megsütjük.
Keverjük össze a krémsajtot, porcukrot és kenjük meg vele a sütemény tetejét. Mikor a torta kihűt,kenjük meg vele a tetejét.
A masszát 24 cm-es tortaformába öntjük, ezeket érdemes zsiradékkal kikenni vagy sütőpapírral bélelni.
180 0C-on 30-40 percig sütjük.
Hozzávalók:
5 db bio tojás
25 dkg bio nádcukor (GreenMark)
12 dkg bio mogyoró – darálva (GreenMark)
12 dkg bio dió – darálva (GreenMark)
20 dkg bio kókuszliszt (GreenMark)
25 dkg bio sárgarépa (finomra reszelt)
1 kk. szódabikarbóna
1 bio narancs reszelt héja
1 kk. bio őrölt fahéj (GreenMark)
Krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg bio nádcukor (GreenMark)
díszítés: olajos magokkal, répa szeletekkel

 

Narancsos sült túrótorta
Az omlós tésztához a lisztet, a nádcukrot, a fahéjat összemorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. A tejfölt érdemes fokozatosan, kanalanként hozzágyúrni a tésztához, ugyanis csak annyi kell bele, amennyitől össze fog állni a tészta.
A tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd óvatosan beleigazítjuk a kb. 24 cm átmérőjű piteformába.
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük,majd a linzerlapra öntjük.
180 0C- on 45-50 percig sütjük.
Hozzávalók:
Omlós tésztához:
25 dkg bio tönkölyliszt
8 dkg bio margarin/bio vaj
8 dkg bio nádcukor (GreenMark)
1 db bio tojás
kb. 3 ek. bio tejföl
Töltelékhez:
50 dkg bio túró
9 dkg bio kukorica keményítő (GreenMark)
20 dkg bio nádcukor (GreenMark)
15 dkg bio tejszín
20 dkg bio kandírozott narancshéj (GreenMark)
2 db egész bio tojás

 

Zabpelyhes szilvás lepény
A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a szódabikarbónás liszttel. A vajat megolvasztjuk majd a tésztához adjuk és az egészet egy kisebb tepsibe öntjük.
A szilvákat elrendezzük a tészta tetején. A vajhoz hozzákeverjük a cukrot és a zabpelyhet és a szilvarétegre terítjük.
180°- on 45-50 percig sütjük.
Hozzávalók:
Tésztához:
2 db bio tojás
10 dkg bio nádcukor (GreenMark)
12 dkg bio tönkölyliszt
1 kk. szódabikarbóna
7,5 dkg bio vaj/bio margarin
Töltelékhez:
15-20 szem bio fagyasztott szilva
7,5 dkg bio vaj /bio margarin
6 dkg bio nádcukor (GreenMark)
2 dkg bio zabpehely (GreenMark)
2 kk. bio őrölt fahéj (GreenMark)

 

Áfonyás chia puding
A tejet öntsük össze a joghurttal, majd keverjük el benne a chia magot. Szórjuk bele az áfonyát, tegyük a pudingot a hűtőszekrénybe pár órára. Ezalatt a chia mag és útifű maghéj megduzzad, átveszi a tej és a gyümölcs ízét.
Tetejét díszítsük pár szem áfonyával.
Hozzávalók:
1 dl kókusztej
1 dl zsírszegény natúr joghurt
7 dkg bio chia mag (GreenMark)
15 dkg áfonya
5 g bio útifű maghéj (GreenMark)
édesítőszer- bio kókuszvirág cukor (GreenMark)

 

Almarózsa
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk, beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedjük.
A tésztát egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk majd teszünk rá édesítőszert, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük. A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
Hozzávalók:
1 nyújtott réteslap
3 db alma
édesítőszer- bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
bio őrölt fahéj, Ceylon (GreenMark)
1 citrom leve
nagyon kevés extra szűz olívaolaj

 

Almás-mézes fahéjas süti
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, de nagyon finom délelőtti rágcsálnivaló.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a sütőlapra tegyél sütőpapírt. Reszeld le az almát, keverd hozzá a zabpelyhet, mézet, fahéjat. Ha nem áll össze egy masszába akkor tegyél hozzá egy nagyon kevés tejet. Kanállal adagold ki a sütőpapírra kis gombócokba és süsd 20 percig.
Sütési idő 20 perc 180 0C- on.
Hozzávalók:
1 alma
60 dkg bio zabpehely (GreenMark)
1 kanál méz
1 teáskanál bio őrölt fahéj, Ceylon (GreenMark)

 

Brownie azuki babból
A puhára főtt babot a datolyával együtt aprítógépben pürésítem. Hozzáadom a tojásokat, alaposan összedolgozom, majd jöhet hozzá a kakaópor, proteinpor, ha igényled, akkor édesítőszer. Szilikonos sütőformába teszem, 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Akkor jó, ha a közepe még lágy.
Sütési idő 20 perc 180°- on.
Hozzávalók:
2 tojás
200 gramm bio azuki bab, megfőzve (GreenMark)
30 gramm bio kakaópor (GreenMark)
40g csokis proteinpor
50g bio datolya (GreenMark)
Az azuki bab gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás.

 

Banános muffin
Egy tálban összekevertem az összetevőket robotgéppel. Muffin formákat olívaolajjal kikentem és ezek után beletettem a "masszát". Az előmelegített sütőbe tettem és sütöttem 200 fokon.
Nagyon egyszerűen elkészíthető és finom!
Sütés 200°- on.
Hozzávalók:
100 g bio zabpehely (GreenMark)
2 db banán
30 g banános proteinpor
kiskanál sütőpor
kevés édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 tojás

 

Banán kenyér
Nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Az összes hozzávalót tedd bele egy tálba és keverd össze. Aki igazán fanatikusa a fehérjének, mint mondjuk én, akkor nyugodtan tehet bele egy kis banános
fehérjeport is. Ez nem annyira szénhidrát szegény,mint mondjuk egy kalács, de finom és jobb.
Sütés 200°- on kb. 45 percig
Hozzávalók:
3 banán
250g bio zabpehely liszt (GreenMark)
20 g bio kókuszolaj
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
2 tojás
vanília aroma
kevés édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
bio őrölt fahéj, Ceylon (GreenMark)

 

Céklás brownie
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy szilikonos formába tesszük. Céklát megfőzzük, utána leaprítjuk. Hozzá tesszük a kakaóport és a felolvasztott csokit, illetve a tojásokat. Mindent összekeverünk és mehet a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.
Mikor készen van és kicsit kihűlt, tetejére mehet a krémtúró amit összekevertünk a vaníliás proteinporral.
Sütés 180°- on.
Hozzávalók:
2 tojás
30 dkg főtt cékla darálva vagy reszelve
20 dkg bio étcsokoládé (85%-os)
édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
3 dkg bio kakaópor (GreenMark)
150 g zsírszegény krémtúró
20 g vaníliás proteinpor vagy bio vaníliapor
pár szem bio dió (GreenMark)

 

Cukkinis-diós sütemény
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a reszelt cukkinival, a darált dióval, hajdinapehellyel, édesítővel és proteinporral. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a cukkinis masszába. Szilikonos sütőformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha langyosra hűlt, felkockázzuk, és tálaljuk.
Sütés 180°- on kb. 25-30 perc.
Hozzávalók:
2 db tojás
30 dkg cukkini
7 dkg bio hajdina pehely (GreenMark)
10 dkg bio dió (darálva) (GreenMark)
3 dkg bio kakaópor (GreenMark)
20 dkg csokis proteinpor
késhegynyi szódabikarbóna
5 g édesítőszer (ízlés szerint)
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 csipet Himalaya só (GreenMark)

 

Csokis túrós tekercs
Tojásokat kettéválasztjuk. Lisztben elkeverjük a kakaót és a fehérjeport, sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk az édesítőszert, majd a tojás sárgáját, végül a sütőporos-kakaós lisztet óvatosan a felvert tojáshoz keverjük, vigyázva, hogy ne törjön szét a hab.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből a piskótát a sütőpapír segítségével még forrón feltekerjük és így betekerve várjuk meg, míg kihűl.
Sütés 180°- on kb. 15 perc
Hozzávalók:
3 db tojás
100 g bio teljes kiőrlésű liszt
40 g csokis fehérje
30 g édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 zacskó sütőpor
4 ek. bio kakaópor (GreenMark)
Hozzávalók a krémhez:
200 g zsírszegény túró
150 g zsírszegény natúr joghurt
50 g bio kókuszreszelék (GreenMark)
30 g édesítőszer pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat. Mikor a piskóta kihűlt akkor kitekerjük és megkenjük a töltelékkel majd újra feltekerjük.

 

Csokitorta
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig felhabosítjuk, hozzáadunk 3 ek eritritet, tovább habosítjuk. Rászitáljuk a rostmixet és a kakaót, és alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 3 ek eritritet is, és ezzel tovább keverjük. Ráöntjük a tojássárgás krémet, és spatulával óvatosan összedolgozzuk a piskótamasszát. Nagy méretű szilikonos tortaformába öntjük és 180'C fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ajánlatos a tűpróba.
Sütés 180°- on kb. 25-30 perc.
Hozzávalók:
Piskótához:
6 db tojás
3 ek. bio kakaópor (GreenMark)
3 ek. NoCarb rostmix
6 ek. eritrit
Krémhez:
2 csomag hideg bio csokipuding
3 dl laktózmentes tej
4 ek. vaj (vagy margarin)
A pudingport a tejjel krémmé keverjük, majd  kanalanként hozzáadjuk a puha vajat vagy  margarint, és jó krémesre, homogénre keverjük a  krémet. Használatig hűtőbe tesszük. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és megkenjük a csokikrémmel.

 

Gránátalmás túrós süti
A kókuszreszeléket kávédarálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a piskóta többi száraz hozzávalójával. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a verést tovább folytatva hozzáadjuk egyesével a tojás sárgákat is. Habverővel hozzákeverjük a "lisztkeveréket". Sütőpapírral bélelt 18 centis kapcsos tortaformába téve megsütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt. Visszatesszük az oldalán sütőpapírral bélelt tortaformába. Rátöltjük a krémet, megszórjuk a gránátalmával és visszatesszük a hűtőbe, amíg a krém kissé megszilárdul.
Sütés 175 fokos sütőben 10 perc.
Hozzávalók:
Piskótához:
4 dkg bio kókuszreszelék (GreenMark)
1 dkg bio kakaópor (GreenMark)
édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
2 gramm konjac liszt
2 tojás
Kémhez:
30 dkg zsírszegény túró
édesítőszer bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1,5 dl zsírszegény natúr joghurt
5 gramm bio útifű maghéj (GreenMark)
1 kezeletlen bio citrom reszelt héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
Díszítéshez:
gránátalma

 

Mini kakaós csiga
Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt. 15 perc alatt felfuttatjuk. Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót, édesítőszert. Alaposan összedolgozzuk az élesztővel. Közben összekeverjük a kakaót, kókusszal, proteinporral, édesítőszerrel, kevés felolvasztott kókuszzsírral. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk kakaóval. Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Sütés 180 fokos sütőben 20 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
125 g chia magliszt
40 g csokis proteinpor
1 tk. Himalaya só (GreenMark)
4 kávéskanál bio instant élesztő
édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 dl szójatej
2 db tojás
Töltelékhez:
10 dkg bio kókuszolaj
3 ek. bio kakaópor (GreenMark)
édesítőszer
40 g bio kókuszreszelék (GreenMark)
20 g csokis fehérje

 

Karamelláskörtés süti
Négy tojásból piskótát sütünk. Azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vizet. Eközben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összekeverjük a sárgájából készült masszához (figyeljünk, hogy ne törjük nagyon össze a habot). A körtét botmixerrel aprítjuk, majd a kész tésztánkhoz adjuk. 175 fokon 20 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük. Miután kisült félrerakjuk és elkészítjük a pudingos krémet. A pudingot vízzel, tejjel és édesítőszerrel sűrűre főzzük, és öntsük rá az elkészült piskótatésztára.
Sütés 175 fokos sütőben 20 perc.
Hozzávalók:
Piskótához:
4 db tojás
4 ek. bio zabpehelyliszt (GreenMark)
2 vaníliás fehérjepor
1 kk. sütőpor
5 ek. víz
2 ek. édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 db körte
Krémhez:
1 csomag karamellás pudingpor
2 dl víz
2 dl szójatej (kiváltható vízzel vagy másfajta tejjel)
2 ek. édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)

 

Fitt kókuszgolyó
Azért választottam a diabetikus teasüteményt, mert már alapvetően csokis, pluszban hozzáadott cukrot nem tartalmaz és szerintem nagyon finom. A teasüteményt összemorzsoltam, hozzá tettem a csokis fehérjeport. Ehhez adtam egy kis tejet, pont annyit, hogy egy elkezdhessem formázni a tésztát és a rumaromát. Ebből kis golyókat gyúrtam, aminek a közepébe beletettem egy meggy szemet, aztán megforgattam a kókuszreszelékben.
Miután készen lettem, mehet a hűtőbe, hogy kicsitösszeálljon. És máris készen van ez a nagyon finom, diétásegyik kedvenc édességem!
Hozzávalók:
bio Kókuszreszelék (GreenMark)
Zacskó diabetikus csokis teasütemény (200 g)
Csokis, vagy csokis kókuszos (én csokis-málnásat használtam) fehérjepor
bio Kókusztej (vagy bármilyen tej)
Meggybefőtt
Rumaroma

 

Lenmagos répás süti
A répát ledaráljuk, hozzáadjuk a száraz összetevőket és jól összedolgozzuk. A masszához adjuk a tojást és szódabikarbónát és ismét jól elkeverjük A keveréket tepsibe tesszük 180 fokon sütjük, 30 percig.
Sütés 180 fokos sütőben 30 perc
Hozzávalók:
40 dkg répa lereszelve
80 g bio hajdina pehely (GreenMark)
20 g bio kakaópor (GreenMark)
3 ek. bio útifű maghéj (GreenMark)
40 g bio lenmagtöret
40 g csokis proteinpor
2 db tojás
késhegynyi szódabikarbóna
bio őrölt fahéj, Ceylon (GreenMark)

 

Mákos-almás sütemény
A mákot, a lenmaglisztet, édesítőszert, tojássárgáját és a szódabikarbónát összekeverjük. Tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük őket óvatosan Szilikonos sütőformába tesszük, előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást. Ezt a piskóta alapot bármilyen krémmel megkenhetjük.
Sütés 180 fokos sütőben 20-25 perc.
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg őrölt bio mák (GreenMark)
3 ek. bio lenmagtöret
3 ek. bio útifűmaghéj (GreenMark)
bio őrölt fahéj, Ceylon (GreenMark)
édesítőszer
pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
késhegynyi szódabikarbóna

 

Fitt mézeskalács
Először keverd össze a száraz összetevőket (liszt, fűszerek, sütőpor, fehérjepor). Add hozzá a zsiradékot, tojásokat, valamint a tejet mézet és édesítőt. Mivel a fehérjeporok állaga eltérő, ezért lehet, hogy javítanod kell még az állagán egy kis plusz liszt/fehérjepor hozzáadásával. Gyúrd egy könnyen nyújtható tésztává fedd le és pihentesd egy órát. Egy nyújtódeszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd tetszőleges formával szaggasd ki őket. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 8-10 percig.
Sütés 180 fokos sütőben 8-10 perc.
Hozzávalók:
250 g bio mandulaliszt vagy bio zabpehelyliszt (GreenMark)
20 g bio kókuszolaj
3-4 tk. bio mézeskalács fűszerkeverék (GreenMark)
2 tk. bio őrölt fahéj, Ceylon (GreenMark)
2 tojás
2 ek. bio mandulaital
2 adag (60g) csokis fehérje
2 ek zsírszegény bio kakaópor (GreenMark)
édesítőszer tetszőlegesen pl. bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 tk. sütőpor
2 ek méz
Vigyázz, mert nagyon hamar megég, ha túlsütöd  nagyon ki fog száradni.

 

 

Proteines zabszelet
Egy robotgépbe betettem az összes hozzávalót, annyi vizet tettem hozzá, hogy ne legyen túl híg és jó alaposan összekevertem. Sütőpapírral bélelj ki egy tálat, öntsd bele a masszát. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni és fogyaszd egészséggel. Jobb, mint a bolti, pontosan tudod mi van benne,  és kevesebb is lesz benne a kalória. Pár perc alatt megvan és viheted is magaddal!
Sütés 180 fokos sütőben 8-10 perc.
Hozzávalók:
100 g bio zabpehely (GreenMark)
1 banán
bio magvak (GreenMark)
50 g bio aszalt szilva
50 g banános tejsavó fehérje
1 tojás
2 kanál bio kesukrém
1 dl bio kesudió ital
1 kiskanál szódabikarbóna

 

Sütőtökgolyó
A megsült tököt - miután kihűlt - pürésítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Néhány percig állni hagyjuk, majd kis golyókat készítünk, melyeket kókuszreszelékbe forgatunk. Fogyasztás előtt érdemes néhány órára behűteni az elkészült golyókat, hogy az ízek összeérjenek!
Hozzávalók:
500 g sütőtök
70 g szénhidrát csökkentett liszt
3 adag vaníliás fehérje (120g)
bio kókuszreszelék (GreenMark)

Sütőtökös túrótorta
A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle. A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a édesítőszert és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, felváltva egy adag sütőtökkrémet és egy kanál túrókrémet mellé. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig.
Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva.
A szósz hozzávalóit összekeverjük.
Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe.
Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.
Sütés 170 fokos sütőben 40 perc.
Hozzávalók:
Túrókrémhez:
500 g laktózmentes túró
2 tojás
édesítőszer- bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 ek. bio útifű maghéj (GreenMark)
25 g bio mák (GreenMark)
Sütőtök krémhez:
500 g főtt sütőtök pürésítve
2 tojás
édesítőszer bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 tk. bio reszelt citromhéj (GreenMark)
1 ek. bio útifű maghéj (GreenMark)
Szószhoz:
100 g tejföl (laktózmentes)
100 g főtt sütőtök pürésítve
édesítőszer bio kókuszvirág cukor (GreenMark)
1 tojás