Érdekességek, cikkek
2018.03.14 04:52

Miért jobb a bio mosószer és tisztítószer?

Mért jobb, mint a bio mosószer és tisztítószer, mint a hagyományos? 


A bio mosószer és tisztítószerek természetes, újratermelődő, nem génmanipulált nyersanyagokból készülnek.

Nem tartalmaznak klórt, foszfátot, kőolajszármazékokat, mesterséges tartósítószert, töltőanyagokat, szintetikus színezőanyagokat, optikai fehérítőt.

Ezek minőségi koncentrátumok, kitűnő mosó- és tisztító eredményekkel.

Milyen a nem bio mosószer?

Az általános mosószerek legfőbb problémája, hogy gyakran tartalmaznak környezetszennyező és egészségügyi kockázatot jelenthető összetevőket, amelyek akár közvetlenül, de közvetve is káros hatással vannak ránk, és a bőrünkre. Hiszen ezek a termékek a szennyvízzel az élővizekbe is kijutnak. A fogyasztói társadalom tudatosabbá válásával a mosószerek között ma már nagyon sok, magát ökoként nevező termék található a piacon, mivel kisebb gyártók is készítenek ilyen terméket.

A nagy öko, bio, zöld árudömpingben, amikor akár felárat is hajlandóak vagyunk fizetni egy környezetbarát termékért, bio mosószerekért, tisztítószerekért. Minket, vagyis a fogyasztót segítik a tájékozódásban a terméken lévő független minősítő szervezetek által kiadott ugynevezett "öko cimkék- melyek természetetese termékeinken megtalálhatóak. AlmaWin termékeink kifejezetten jó minősítést szereztek.

A mosószerek tisztító hatásáért a felületaktív anyagok a felelősek; ezek a vegyületek képesek elválasztani a ruhaneműktől a zsíros szennyeződéseket. Ezek a kémiai anyagok más néven tenzidek működésének lényege, hogy a vegyületnek van egy vízben és egy zsírban oldódó része. Így tiszítják meg az erős szennyeződéseket, vagyis így segítik elő a zsíros, olajos szennyezők vízben való „feloldását”.

Mi is a probléma?

Ami viszont a probléma, hogy nagyobb koncentráció esetén bőrirritáció okozhatnak, ami jelentkezhet felnőtteknél és gyermekeknél is egyaránt:

kiszárad, kivörösödik, akár begyulladhat is a bőr, lassul a sebgyógyulás is. A csecsemők, gyermekek még érzékenyebbek.

A mosószerek egy része tartósítószereket is tartalmaz; ezek egy része környezeti, illetve egészségügy szempontból kockázatos vegyület. Egyes termékekben ugynevezett parabéneket alkalmaznak a tartósításra, amelyek sajnos befolyásolhatják a hormonrendszerünk működését.

Minősített bio mosószerek, öko termékek

A mosószerek összetevő listájának értelmezése, értékelése és összehasonlítása amikor a polcok előtt állunk egyáltalán nem könnyű. Hogyan választhatjuk ki a valóban környezetbarát terméket, ami nekünk megfelelő?

Különösen fontos ez, amikor egy-egy bio mosószerért, vagy öko termékért akár kétszeres árat is hajlandóak vagyunk fizetni, ha a termék valóban környezetbarát. Ebben segítenek a különböző környezetbarát jelölések, fent is említett öko cimkék.

 

 

Ezek a konkrét termék fenntarthatósági jellemzőit tanúsítják, biztosítva a fogyasztó számára azt, hogy ezeket a jellemzőket független szervezet megvizsgálta, ellenőrizte és rendben lévőnek, környezetbarátnak találta. 

 

A bio mosószer és tisztítószerek természetes, újratermelődő, nem génmanipulált nyersanyagokból készülnek.

Nem tartalmaznak klórt, foszfátot, kőolajszármazékokat, mesterséges tartósítószert, töltőanyagokat, szintetikus színezőanyagokat, optikai fehérítőt.

A mi általunk forgalmazott bio mosószerek minőségi koncentrátumok, kitűnő mosó- és tisztító eredményekkel.

Webáruház készítés